לגוף שלנו יש צרכים רבים (הוא לגמרי high maintenance) אותם הוא מקבל מהאוכל שאנחנו אוכלים. בשביל תפקוד תקין הגוף צריך לקבל כמות מספקת של ויטמינים ומינרלים, ושל שלושת אבות המזון: חלבונים, שומנים ופחמימות (שימו לב – פחמימות נקראות גם סוכרים, ומשתמשים בהן לסירוגין לפי מה שמתחשק – כי אם אפשר לבלבל אז למה לא?). הם בונים את התאים בגוף שלנו ומאפשרים את התפקוד התקין של האיברים השונים.
איך להפסיק לנשנש? מענה של האוכל על צרכי הגוף
לפעמים ממש ממש בא לנו לאכול משהו מאד ספציפי. משהו מלוח, משהו מתוק. שוקולד מריר, בננה, המבורגר. החשקים האלה נובעים כל מיני גורמים שונים. יש לנו מערכת תגמול במוח שמשפיעה על הבחירות וההתנהגות שלנו – ואנחנו מקבלים תגמול על דברים טעימים, מתוקים וקראנצ'ים.
יש גם אסוציאציות בין אוכל לבין מצבים או מקומות – למשל אם אמא ואבא נתנו לנו משהו טעים לאכול בתור נחמה כשהיינו ילדים.
אבל בנוסף לזה – יש גם צרכים אמיתיים של הגוף. אם יש נפילת סוכר – אנחנו רעבים ורוצים לאכול המון מתוק. אם יש חוסר בויטמין או מינרל מסוים – יתחשק לנו לאכול משהו שמכיל את מה שחסר.
הבעיה היא שאנחנו לא הכי טובים בלקרוא את הסימנים האלה (או שהגוף לא הכי טוב בלהסביר את עצמו?). ואז אנחנו אוכלים יותר מדי מהדברים הלא נכונים. כי כשהגוף רעב הרבה יותר קשה לנו לעשות בחירה נכונה של מה לאכול וכמה.
אז מה אפשר לעשות? אם נאכל אוכל מגוון ועשיר בחומרים שונים שהגוף זקוק להם, נמנע מראש את כל הסיפור ויהיו לנו פחות חשקים. מה זה אומר בפועל? זה מאד תלוי בסוג הדיאטה שאתם בוחרים או בהרגלי האכילה שלכם. אבל אני יכולה לתת כמה כללי אצבע:
- להכניס למה שאתם אוכלים במשך היום ירקות ופירות מצבעים שונים
- לראות שאוכלים גם שומן וגם חלבון וגם פחמימות מורכבות (אלא אם אתם קטוגנים, שזה כבר סיפור אחר).
- להפחית אוכל מעובד ולאכול במקומו אוכל ביתי (כי באוכל מעובד יש הרבה פחות דברים טובים, אם נאכל במקומו אוכל ביתי אז זה יותר ימלא את המצברים של הויטמינים מינרלים וחומרי הבסיס שהגוף צריך)
לי אישית היה קשה להאמין לזה, עד שלא חוויתי את זה על עצמי לא האמנתי שזה אמיתי. ממליצה לכם לנסות 😊.