הריקוד המופלא בין רמות הסוכר ותחושת הרעב

אהבתם? שתפו עם חברים

האוכל שאנחנו אוכלים מתפרק במערכת העיכול לחומרי בנייה (כמו חומצות שומן וחומצות אמינו) שבונים את תאי הגוף, ולאנרגיה זמינה (סוכר פשוט). ככל שמה שאנחנו אוכלים מכיל יותר אנרגיה זמינה, כך העלייה של רמות הסוכר בגוף תהיה יותר חדה ומהירה.

ככלל אצבע – פחמימות פשוטות מתפרקות במהירות לאנרגיה זמינה. פחמימות מורכבות, שומנים וחלבונים, מתפרקים משמעותית יותר לאט. לכן, כשנאכל אוכל עשיר בפחמימות פשוטות – תהיה עלייה חדה ואז ירידה חדה ומהירה ברמות הסוכר בדם. אם נאכל אוכל עשיר בפחמימות מורכבות, שומן או חלבונים – העלייה ברמות הסוכר תהיה מתונה וכך גם הירידה של רמות הסוכר בדם תיקח יותר זמן. 

איך זה משפיע על השובע? ירידה של רמות הסוכר בדם מעוררת רעב. אם אכלנו משהו עם הרבה סוכרים פשוטים והרבה אנרגיה זמינה – הוא יהיה פחות משביע ואנחנו נהיה שוב רעבים אחרי זמן קצר יותר.

אז מה אפשר לעשות? לשים לב להרכב של האוכל שלנו. אפשר לאזן אוכל עשיר בסוכרים פשוטים עם חלבונים ושומנים. זה יאט את המהירות של העלייה והירידה של רמת הסוכר בדם, ובכך יעזור לאזן את תחושות הרעב והשובע. 

איך זה נראה בפועל? דוגמא פרקטית

הגיעה שעת הצהריים הקשה בעבודה ובא לי משהו קטן (בין ארוחות). מה תהיה ההשפעה אם אני אוכלת תפוח (פחמימות פשוטות) לעומת אם אני אוכלת תפוח עם אגוזים ויוגורט? תפוח לבד זה אחלה – יש בזה כל מיני חומרים טובים וזה נותן לי אנרגיה זמינה להשאר ערה ולהמשיך לתפקד. אבל – אם הוספתי לזה יוגורט טבעי (חלבון) ואגוזים (שומן, ויטמינים ומינרלים), תפסתי שתי ציפורים במכה. גם נתתי לגוף יותר חומרים מזינים שעונים לו על הצרכים ובכך מורידים חשקים ונשנושים, וגם הוספתי חלבון ושומן שעוזרים למתן את עליית הסוכר בדם, כך שאהיה שבעה ומסופקת לזמן ארוך יותר. 

(*שימו לב שזה בא להדגים את הרעיון הכללי, צריך לעשות לזה התאמה אישית, כל אחד והדיאטה שלו)

מה מטריד אותך?

הייתם רוצים שנעשה פרק על נושא מסוים?
פוסט על בעיה שמציקה לכם?

דילוג לתוכן