הרבה יותר ממקום אחסון: תאי השומן שלנו משפיעים

אהבתם? שתפו עם חברים

אחת הסיבות לעייפות שחשים כשמנסים לרדת במשקל, היא שהגודל של תאי השומן שלנו משתנה.

לתאי השומן מספר תפקידים. המפורסם בהם הוא כמובן, אגירה של שומן. כשאנחנו אוכלים יותר אנרגיה ממה שאנחנו מוציאים, הגוף מאחסן את האנרגיה הנותרת כטריגליצרידים (חומצות שומן) בתוך תאי השומן. כשאנחנו אוכלים פחות אנרגיה ממה שמוציאים, והגוף צריך עוד אנרגיה כדי להתקיים, הוא יכול לפרק את הטריגליצרידים הללו ולהפוך אותם לאנרגיה זמינה.

מה קורה למי שנמצא בעודף משקל?

הגודל של תאי השומן משתנה לפי כמות הטריגליצרידים שיש בהם. כאשר אין יותר מקום לאגור טריגליצרידים בתאי השומן הקיימים, נוצרים תאי שומן חדשים.

לאדם שנמצא בעודף משקל יהיו הרבה תאי שומן גדולים. כשאדם זה יירד במשקל, ישתחררו טריגליצרידים מתאי השומן שלו ואז אדם זה יישאר עם הרבה תאי שומן קטנים. כמות תאי השומן לא משתנה, רק הגודל שלהם. אז אחרי מעגל של עלייה במשקל ואז ירידה במשקל, נשאר עם יותר תאי שומן שיהיו יותר קטנים לעומת מה שהיה לנו לפני.

למה הגודל של תאי השומן משנה? יש כמה סיבות, אביא פה שתיים.

קודם כל, ככל שתא השומן יותר קטן, יהיה יותר קשה לשחרר ממנו טריגליצרידים.

שנית, תאי השומן לא רק אוגרים שומן, הם גם משחררים הורמונים כמו אינסולין. אם יש יותר תאי שומן, יופרש יותר אינסולין. לאינסולין יש המון תפקידים, עליהם לא ארחיב פה כרגע. אולם בהקשר הנוכחי, אחת מהשפעות האינסולין היא להעלות את הנטייה לאגור אנרגיה ולא לשחרר אותה (Ochner et al. 2013).

מה מטריד אותך?

הייתם רוצים שנעשה פרק על נושא מסוים?
פוסט על בעיה שמציקה לכם?

דילוג לתוכן